Opći uvjeti

Korištenje općih uvjeta

Ovi Opći uvjeti reguliraju uvjete korištenja i kupnje putem web shop Smex.hr, koji je dostupan na linku http://www.smex.hr (u daljnjem tekstu: "Stranica") i sa njim upravlja tvrtka Spletna Rešitev d.o.o. (u daljnjem tekstu "dobavljač").

Ovi Opći uvjeti upotrebljavaju se za cijelu stranicu, sve njene komponente i podstranice. Sa upotrebom ove web stranice, korisnik prihvaća i suglaša sa svim odredbama ovih Pravila i uvjeta, koji uključuju sve linkove, kao i njihove sastavne dijelove. Uvjeti su sastavljeni uz razmatranje svih zakonskih obveza i međunarodnih smjernica za e-trgovinu, koja predstavlja i Društvo za zaščitu potrošača Hrvatske.

Informacije o uslugama i informacije za kontakt
Tvrtka: Spletna rešitev d.o.o.
OIB: 52761611595
Sjedište dobavljača: Varaždinska 116, 10360 Sesvete
PRIVREDNA BANKA ZAGREB d.d.: HR22 2340 0091 1700 1645 2  (SWIFT: PBZGHR2X)

Kontakt informacije:

E-mail: info@smex.hr
Web stranica: www.smex.hr

Cijene

Sve cijene na stranici su izražene u kunama (kn). Sve cijene navedene na web stranici mogu se promijeniti bez prethodne najave.

Kupoprodajni ugovor između prodavača i kupca potvrđen je u trenutku kada prodavač potvrdi prijem naloga, sa elektronskom porukom koju pošalje na e-mail adresu kupca. Od tog trenutka, sve cijene i ostali uvjeti obvezujući su za prodavača usluga i za klijenta, to je kupca.

Ovi Opći uvjeti su sastavni dio ugovora.

Ugovor

Za oddaju narudžbe u internet-trgovini Smex.hr, nije potrebno se registrirati. Ako želite obaviti kupnju trebate u vašu narudžbu unijeti samo potpune, tačne informacije.

Ugovor za pružanje usluga može biti odbijen ako se smatra, da pod određenim uvjetima ne može biti ispunjen. Predhodno prodavač je dužan prijaviti i navesti razlog odbijanja narudžbe, naravno, ako je to moguće.

Narudžba robe se smatra kao potvrda ugovora o kupoprodaji. Kupac nakon što odda svoji narudžbu, na navedenu e-mail adresu dobiva podatke o  toj narudžbi. Obično primatelj dobiva obavijest na e-mail za 5 minuta, međutim nekad zbog različitih postavka e-maila klijenata, to može potrajati malo više vremena.

Kupac prima e-obavijest kada se roba odpošlje. Za tim je obično potreban jedan ili dva dana u službi za isporuku, da se roba dostavi na adresu primatelja.

U slučaju, ako imate naruče proizvode, koji su zbog nepredviđenih razloga ne mogu poslati u predvidenom roku, obavijestit čemo vas o novom roku isporuke, na kontakt informacije, koje ste nam pustili u narudžbi.

Raskid ugovora

Narudžbe putem online trgovine Smex.hr, može kupac, bez dodatne naknade otkazati, do primanja e-pošte, da je narudžba već poslana sa strane Smex.hr trgovine.


Obavijest o otkazivanju narudžbe moguće je podati samo putem e-maila na info@smex.si.

U e-mailu potpuno je potrebno navesti sljedeće podatke:
- U naslovu poruke: raskid ugovora
- U sadržaj poruke: a) ime i prezime kupca, b) adresu kupca, c) broj ugovora

Nepreuzimanje paketa

Ukoliko kupac naručene robe, koja se šalje sa plaćanjem pouzećem, ni u kom slučaju, i nakon isteka razdoblja čekanja na mail (14 dana), paket ne preuzme, to ne bi trebalo smatrati kao odustajanje od ugovora. Takav ugovor je još uvijek važi, jer je u pitanju jednostrana, nenajavljena ostavka kupca iz ugovora. Kupac je u slučaju nepreuzimjanjaje, dakle, odgovoran za plaćanje troškova prijevoza i isporuke/povrat robe u tvrtku, za koje je davatelj izstavio račun. Kupac ga je dužan platiti, jer ugovor nije raskinut. U slučaju neplačanja računa, slučaj je vođen sa izvršenjem.

Cijena nepreuzimanja naručenih proizvoda košta 190kn i uključuju: 2x poštarski troškovi, troškovi obrade narudžbe, embalažu i pakiranje.

Raskid ugovora i povrat robe

Od ugovora potrošač se može povući u roku 14 dana nakon primitka naručene robe i ne mora navesti razloge svoje odluke. Otkaz mora biti podnesen u tom roku. Jedini trošak, koji kupac ima, u vezi s raskidom ugovora, su troškovi za povrat robe. Roba se mora vratiti u tvrtku ne kasnije od trideset (30) dana nakon primitka obavijesti o raskidu ugovora. Ako je potrošač podnio ostavku iz ugovora, tvrtka mu mora vratiti sva njegova plaćanja. Povrat uplate moraju uraditi što je prije moguće, ali najkasnije u roku od 30 dana nakon primitka poruke o ostavki iz ugovora.

U koliko izrazite želju za povratak kupnine, mi čemo vam je vratiti samo kroz uplatu na vaš osobni bankovni račun, koji nam morate u procesu povratka priložiti, u pisanom obliku.

O namjerovanem povratku robe, kupac mora,  u roku od 14 dana od primitka robe obavijestiti na e-mail adresu: info@smex.hr.

Potrošači moraju vratiti robu, u roku od 30 dana od dana, od obavijesti o odstupu, koja je naslovnjena na adresu dobavljača: Spletna rešitev d.o.o.,  Varaždinska 116, 10360 Sesvete
Sve troškove vezane uz povrat robe, plaća kupac. Kupac mora proizvode vratiti neoštećene, u istom iznosu i u originalnoj neoštećenoj embalaži. Za nastale troškove nastale u vezi sa ponašanjem izvan uvjeta poslovanja, mi nećemo biti odgovorni.

Pošiljaka sa otkupninom ne primamo.

Uplate

Dobavljač izda fakturu na kojoj su prikazani troškovi i informacije kako odustati od kupnje i kako vratiti proizvoda. Način plaćanja odabire korisnik u procesu narudžbe.

Korisnik može naručenu robu, u trgovini www.smex.hr platiti na sljedeče načine:

- gotovinski: u opciji plaćanja odaberite plaćanje na isporuku.

- na broj bankovnog računa: robu možete platiti putem internet bankarstva ili putem položnice u banci ili pošti. Nakon potvrde naloga, na vaš e-mail dobiti čete sve potrebne informacije za izvršenje plaćanja ili prijenosa.

- putem PayPal i sve glavne kreditne kartice

Izdajanje računa

Posliije narudžbu proizvoda, kupca čemo poslati fakturu u PDF formatu na njegov e-mail.

Na računu podijelene su sve cijenu i svi troškovi povezani sa kupnjom.

Kupac je dužan provjeriti ispravnost podataka prije nego što poda narudžbu. Nakon toga na primjedbe dane, na ispravnost izdanih računa, dobavljač ne raspravlja.

Rok isporuke

Za proizvode u skladištu, rok isporuke je 3-10 radnih dana. Za sve ostale proizvode koje nemamo na raspolaganju u skladištu, rok isporuke se određuje za svaki proizvod posebno.
Ako se zanimate za proizvod koji se ne nalazi u skladišču, i staviili ste zahtjev putem obrasca za narudžbu, dobit ćete odgovor na dani kontakt, o dobavi proizvoda i  roku isporuke.

Dostava

U internet trgovini www.smex.hr nastojimo maksimalno brzo poslati naručene proizvode. Uz svaki proizvod je napisan rok isporuke.

Dostava se provodi u suradnji s GLS dostavnim servisom. Obično je naručena roba, medju radnim
danima, na adresi primatelja u jednom ili dva dana, od otpreme robe (tako da ako danas odpremimo robu, očekujemo, da će biti isporučena već sutra, u nekim slučajevima, dan poslije sutra). Na temelju našeg iskustva, od datum kada je kupac dao nalog u internet-trgovini Smex.hr, pa do dana kada je robu zapravo primio, u normalnim uvjetima, potrebno je dva radna dana. Za vrijeme praznika i u dane vikenda vrijeme isporuke vrijeme radnih dana može se produžiti u skladu s tim.

Cijena dostave

Sve Narudžbe poslane s GLS , s kojom smo ušli u ugovorni odnos. Cijene poštanskih troškova će biti jedinstvena 26kn.

Pri kupnji iznad 740kn (bez troškova dostave) - Dostava u Hrvatskoj je besplatna.

Kod kupnje važe cijene, koje su dane uz vrijeme potvrde narudžbe.

Cijene u internet trgovini mogu promijeniti bez prethodne obavijesti predhodega.

Sve informacije objavljene na web stranici, kao što su opis, tehničke karakteristike, slike, samo su približne. Slika može biti samo simbolične i ne uvijek odražava u potpunosti stvarni položaj. Dobavljač zadržava pravo na manje izmjene u opisu proizvoda, bez obavezne prethodne obavijesti korisnika.

Cijene u ponudi vrijede u roku od 3 dana.


Popusti i promocije

Popustni kod i promotivni kod nude različite ugodnosti za kupnju i vremenski su ograničeni. Aktivni popustni kod i promotivni kod možete pronaći na naslovnici oglasa, na stranici svakog odjeljka, u našim biltenima ili drugim medijima. Za jednu kupnju, može se upotrijebiti samo jedan popustni kod, osim ako nije drugačije navedeno. Možete ga unijeti, nakon što odaberete artikle koje želite kupiti. Unesite kod u polje PROMOKODA. Kada unesete popustni kod, vrijednost se automatski oduzima od cijene vaše narudžbe. Ostaje vam još iznos, koji je potreno poravnati, to je platiti.

Sigurnost

Dobavljač pruža sva potrebna tehnološka i organizacijska rješenja za potpunu sigurnost kupovine. Sigurnost kupovine pružamo s obzirom na sve primjenjive zakonske obveze i preporuke nacionalnih i međunarodnih udruga potrošača.

Zaštita osobnih podataka

Obavezujemo se, da če biti osobni podaci, dobiveni preko www.smex.hr web-stranice u svemu zaštićeni sa strane tvrtke Spletna Rešitev d.o.o. Dobavljač će koristiti osobne podatke isključivo za izvršenje ugovora i ostale potrebne komunikacije.

Sa sudjelovanjem u nagradnim igrama, i sa prijavom na e-mail listu, kupac daje tvrtki Spletna Rešitev d.o.o., suglasnost za skladištenje, obradu i prijenos osobnih podataka . Obradu i čuvanje osobnih podataka mora biti u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Sa navedenim pristankom korisnik omogućuje tvrtki Spletna Rešitev d.o.o. (kao kontrolor osobnih podataka), da osobne podatke obrađuje u svrhe selekcije, istraživanja i obrade statističkih podataka, za otkrivanje korištenje usluga, prilagođavanje ponude i detaljnije informacije o ponudama, novim razvojima i naknade za slanje e-vijesti i drugih promotivnih materijala za savjetovanje korisnika o uslugama web-trgovine www.smex.hr i tvrtke Spletna Rešitev d.o.o. Prikupljeni podaci neće biti dostupni trećim osobama.

Arhiviranje ugovora

Ugovor između kupca i prodavatelja u elektronskom obliku nalazi se na adresi tvrtke Spletna Rešitev d.o.o.., Balos 4, 4290 Тržič. Kupac može dobiti kopiju ugovora sa zahtjevom putem e-mail adrese info@smex.hr.

Napomena

Opći uvjeti važe od 15.06.2016.
Opći uvjeti i bilo koje druge informacije, može se promijeniti odlukom i mijenjati bez prethodne najave, sa strane tvrtke Spletna Rešitev d.o.o.

U slučaju dodatnih informacija ili pitanja u vezi sa općim pravilima ponude možete nas kontaktirati na e-mail
info@smex.hr.